Becoming jane

Hahah.. kollade igenom bilder och hittade roliga printscreenade msnkonversationer.
Denna är från när jag och sanna tittade på Becoming jane för första gången. Var och en hemma hos sig, och så skrev vi om det på msn hela tiden..
Det roliga var att jag låg typ 5 min före henne.. så jag satt och skrev sånt här hela tiden..
Kul. Hihi.





Camkul(?)

Min lillebror var här en stund förut. Så kul att få träffa honom nu när vi inte ses så ofta längre..

Han kom hit för att jag skulle kunna ha tyskalektion med honom. Mitt PA går nämligen ut på att lära honom tyska (och ja.. det låter som tortyr, men han gick med på det frivilligt. Han är en kunnskapssvamp). Har en lektion i veckan om inget annat dyker upp. Idag översatte han en dialog. Duktig pojke.

Medan han höll på med uppgifterna som jag gav honom så höll jag på i köket. Jag hade bestämt mig för att baka focaccia.. för min italienskalärare bakade det åt oss en gång och det var så sinnessjukt gott.. så jag inbillade mig ju att jag skulle kunna göra något lika gott själv...... eh.. nej? Fel fel fel.
Fast jon tyckte i alla fall att det var gott.. (Han som annars är så kräsen)

Aja.. när jag höll på i köket så klickade han upp min webcam och jag har knappt ens tänkt på att jag har det.. så jag tog lite bilder.. (det var det hela det här inlägget gick ut på att få fram så att jag äntligen kan ladda upp dom där bilderna)




vovvepuss, smack!

Vardagsmys

Nu blir det strax kvällsmat (korv med bröd) framför idol och sen lite chipsmys! (Sen blir det Berg flyttar in och den där konstiga svenska serien som är efteråt)



BLÄÖ

Jag har sjukt jobbig huvudvärk.. hoppas att den inte blir värre. Då blir jag sur.. hah..

Satt just och skrev lite med Emma på msn. Kände lite nostalgi när vi kom in på vår praktik på biblioteket förra året, haha.. Det var så mysigt/tråkigt/roligt.

Vi gjorde många olika saker..
men ändå inte så många olika saker..

  • Jag satt och läste högt ur tyska barnböcker för henne
  • Vi julpyntade skåpgrejerna på barnavdelningen (bild)
  • Jag hittade världens sötaste barnbok (bild)
  • Vi sorterade barnböcker
  • Vi drack oboy
  • Vi råkade få säkringen att gå när vi hade igång för många kaffebryggare samtidigt
  • Vi slog in julklappar




Världens sötaste bok, verkligen. Någon gång ska jag köpa den så jag har att titta i när jag behöver bli glad.

Nu ska jag nog sätta mig på balkongen och plugga lite.. ciao

Onsdag

Idag är en rätt bra dag hittills.
Sitter här, har just tittat på veckan nya one tree hill avsnitt, hör bobbie tassa runt i lägenheten. Ska strax ut en sväng med Bobbie innan jag ska ta bussen till skolan för en lektion: idrott.

Jag har tänkt på hur mycket mitt hår har växt på ett år nu.
Det är nästan exakt ett år sen jag klippte av mig allt.


En inte så jättefin bild från när jag hjälpte till med catering rätt kort efter att jag hade klippt mig. Dock är håret uppsatt, men det syns ju ändå..



Bild från här om veckan.

Hoppas på att håret är långt till studenten!


Nu hoppade förresten bobbie upp här och vill gosa lite..
Både igår och idag har han varit överdrivet sällskapssjuk. Igår var han typ världens mammigaste..

Rakolnikov

Jag har fått en hel del gjort nu under kvällen faktiskt och känner mig för en gångs skull rätt avslappnad.
Jag längtar tills imorgon när Joni har fixat iväg dom sista grejerna från gamla lägenheten också, då kommer allt bli ännu bättre, det är jag säker på.
Det enda som är dåligt just nu är väl att min mage börjar dumma sig igen.. suck, men ska gå och lägga mig i vår mysiga säng nu med en pojkvän och en mysig vovve och läsa lite bok tänkte jag.

Godnatt!

Förresten så börjar jag halv ett imorgon igen.. nice.. heheh.. har varken svenska eller litterära, vilket innebär att det är andra veckan i rad som jag bara har idrott på en onsdag. Mys det! Sen blire hem och plugga.

Jag är på vippen till att bara lägga mig ner och dö

Varför kan ingenting någonsin längre bara få vara lätt? Varför kan ingenting bara gå som det ska?

Med allt annat som alltid ska jävlas så slutade word fungera på min dator nyss, och nu bryter jag ihop. Är inte saker nog jobbiga och komplicerade utan att vara utan det enda programmet på datorn som man MÅSTE ha för att kunna plugga ordentligt?

Jag orkar inte.
Jag orkar inte alltid stressa runt för att få allt skolarbete klart i god tid och perfekt gjort, och att irra runt och försöka hålla det fint och rent och diskfritt hemma, att utöver det ständigt känna mig tvungen att vara beredd på det oförberedda. Och jag orkar inte bli stressad av att bara titta runt i lägenheten på alla grejer som ligger överallt för att vi aldrig får tid till att göra iordning.
Jag orkar inte att vänner blir sura när jag inte hinner ses eller höra av mig, när i själva verket knappt ens hinner sätta mig ner och ta ett djupt andetag utan att behöva göra något som måste göras.
Jag hatar att jag knappt hinner träffa min älskade familj för att tiden är så knapp, och att ...

blablabla..

nu tog det slut på gnäll.. min bror som är en ÄNGEL hjälpa mig att få ett annat program som går att skriva med.. och så råkade jag glömma blogginlägget här för jag skrev ett mejl till en studievägledare på Karlstad universitet..

Det är väl bäst att få något gjort.
Lite iaf..

nos vemos.. eller ne inte vemos egentligen.. men hejrå

What to do?

Jag hade förväntat mig att ha hem pojkvännen till klockan sex.. men han kommer tydligen ungefär en timme senare..
Så vad ska jag då hitta på?

Förmodligen plugga lite spanska till imorgon..
och sen så läser jag nog lite i Små citroner gula, en jättemysig bok.. men alla böcker av Kajsa Ingemarsson är har ju hööög mysfaktor. Har före denna bok också läst Lyckans hjul och På det fjärde ska det ske..

När jag har läst klart den här boken så tror jag inte att jag har några intressanta kvar hemma som är olästa.. eller ja, som verkar intressanta..
Eller jo..
Men inga som jag är sugen på.. heh..

Lite bokshopping kanske?
Ja.. nån gång.. när jag har råd.. :(




Djur djur djur

Som sagt så har vi ju en liten egen djurpark här hemma som består av Bobbie 10 månader och Jens (aka "Kissen") 5 månader, och ja jag skrev det nu som att det är mina barn jag rabblar upp.. för det är det ju? Dom är olydiga som trotsiga sexåringar, gulliga som snälla barn i allmänhet och så måste dom bli rätt mycket omhändertagna.

Så här ser det ut rätt ofta när jag sitter på balkongen och pluggar eller läser någon bok (för dom är ju bra kompisar dom där djuren).



Vovve i knät och kisse bredvid (på) datorn..

Just nu ligger dom förövrigt på varsin sida om mig..

Tillägg till förra inlägget

På tal om nostalgi med min pojkvän så måste jag lägga upp en bild från första gången vi träffades. Jag har nog aldrig varit mer nervös med en person som jag var med honom den gången..


Nostalgi

Jag satt just och kollade igenom mina bilder på bilddagboken. Det är inte mycket upplagt där, men tillräckligt för att man ska bli lite nostalgisk.

Nostalgin smög sig även fram här om dagen när jag skulle lämna mammas cykel hemma hos henne efter att jag hade lånat den en kväll och Joni kom och hämtade mig.
Det kändes nästan som förr, när jag alltid blev upphämtad, och varje gång var jag lika nervös, glad, överlycklig, allt på samma gång. Allt var så nytt. Man kunde inte få nog. Skillnaden här om dagen var, att han hämtade mig från min mamma, och vi skulle åka hem.. till vårt gemensamma hem.

Vi var så kära då, and don't get me wrong, ingenting är sämre nu, men det är två olika nivåer av kärlek. Förut var det nytt och spännande och vi kunde inte vara ifrån varandra, vi vägrade vara ifrån varandra. Nu bor vi ju tillsammans, men ändå ses vi inte så mycket som jag skulle vilja. Det är skillnaden, idag kan vi fortfarande inte vara ifrån varandra, men vi har insett att man måste kunna vara det.. och att det faktiskt är nödvändigt för att allt ska fortsätta vara så bra som det är.

Det är bra att det är som det är just nu. Jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Vi bor tillsammans, vi har världens bästa vovve och en kattunge tillsammans, och hur mycket vi än går hela dagarna och önskar att vi kunde få göra någonting tillsammans istället för att behöva jobba och gå i skolan, så kommer vi alltid hem till varandra och sover i samma säng, varje natt. Det är det bästa som finns.

Det känns som att för ett år sen var jag så ung.. och nu är jag så vuxen.
Jag älskar det, friheten och självständigheten, men ändå önskar jag ibland att jag bara kunde få vara sådär ung en stund, som jag egentligen är, och slippa allt ansvar.. en liten stund.


Jag vet inte riktigt vad det här blev för inlägg. Jag vet inte ens om det blev sammanhängande.. men men..

Om ca 20 minuter ska jag till skolan..
Tills dess ska jag ignorera röran i lägenheten. He..

Flytt


Vet ni hur otroligt trött jag är på just flyttkartonger och plastsäckar just nu?
Packa ner grejer.
Packa upp grejer.
Och så fort man tror att man är klar så råkar lite fler kartonger och säckar dyka upp..

Är det bara jag som blir fruktansvärt frustrerad av oreda?
Jag skulle få iordning exakt allt tills imorgon kväll om jag var kapabel att fixa allt själv..


Så hey, flyttkartonger osv, screw you! - eller nåt..  



http://2.bp.blogspot.com/_DVWSMebXvoY/TFG-_IMi1dI/AAAAAAAAFj0/avRAaD-tz6s/s1600/flyttkartonger1.jpg


Fast å andra sidan så har jag nog datasladden till mobilen här någonstans nu när alla grejer äntligen är i vår nya fina lägenhet. Vilket betyder att jag kan ladda upp lite söta bilder sen..

Jo alltså jag och min käre pojkvän håller ju på att flytta till en lite bättre lägenhet i ett MYCKET bättre område.. för dom som inte vet (som att det ens är folk som läser, men man kan ju låtsas lite)..

Jag lovar, att när flytten är klar så slutar jag nog vara en sån "bitterfitta"!..

Ciao

Note:

... Joni kom hem när jag typ precis hade börjat titta på Sex and the city 2.. Så nu har han sett den ;)

Sex and the city

Igår spenderade jag kvällen själv och beslöt mig för att titta på Sex and the city filmerna! Jag hade tänkt hinna titta på både båda SATC-filmerna OCH en skräckfilm.. men när jag väl tittade på första SATC så kom jag ju på att bara den är över två timmar lång... suck.. resulterade i att jag inte ens orkade titta klart på hela den ens, hah.. Jag var nog för en gångs skull tidsoptimist igår tror jag..

Anyway, tittade klart på första imorse och tänkte börja titta på andra nu.. Jag räknar inte med att min Joni ska komma hem än på ett tag ändå så..

sex and the city är verkligen en sån där serie som aldrig aldrig aldrig blir dålig, samma sak är det med filmerna!


Trumvirvel..

Jaha.. Nu är det så att jag har tänkt mig att återuppta bloggen lite.
Jag har varken haft tid eller lust till att fortsätta skriva.. Inte sen jag la ner den gamla bloggen.. Den här blev ju inte riktigt lika bra..

Nåja.
Nu har sista året på gymnasiet börjar. Känns sjukt skönt, men samtidigt lite stressande, vad händer sen liksom?
Studentresan till Alanya är bokad också.. 25 maj åker vi!

Jag hinner inte direkt skriva mer nu, ska ut med vovven och sätta kamerabatteriet på laddning.


RSS 2.0